IFKA (Arculati és grafikai tervezés 2/c) kalandjaink – mi történt 2023-ban?

január 12, 2024

Még 2023. januárjában nagy vállalkozásba kezdünk, szerettünk volna IFKA minősítést (Arculati és grafikai tervezés 2/c) szerezni. Megdolgoztunk vele és sikerrel jártunk. Nézzük mi is történt velünk pontosan!

Mit is jelent az IFKA szakértői minősítés?

Nagyon leegyszerűsítve: vannak és lesznek olyan pályázatok, ahol csak a minősítéssel rendelkező tanácsadó cégek esetében jelent elszámolható költséget az igénybevett tanácsadás díja.

Ha jobban belegondolunk ez a minősítési rendszer biztosítja, hogy csak azok a szakértői szolgáltató vállalkozások nyújthassanak a projektek keretein belül elszámolható támogatást, amelyek megkapták az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által kiadott minősítő tanúsítványt. A szakértői szolgáltatók kiválasztása egy elektronikus úton benyújtott minősítési igény alapján történik, és négy fő szakértői csoporton belül összesen huszonkét szakértői kategóriában zajlik. Az IFKA minősítés így biztosítja, hogy a vállalkozások a legmagasabb színvonalú szakértői segítséget kapják a növekedésük és fejlődésük érdekében.

Az IFKA szakértői minősítés egy kulcsfontosságú elem a „GINOP-1.1.4-16 Magyar Multi Program I.” keretében, amely a hazai, konvergencia régióban működő mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődését támogatja egy különleges, minősített szakértői adatbázison keresztül. A Magyar Multi Program célja, hogy a magyar vállalatokat nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is növekedjenek, nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek.

IFKA: arculati és grafikai tervezés

Pontosan mire is nyert minősítést az Innoversity? Minden egyes szolgáltatás típusnál külön-külön kell akkreditációt szerezni, mi az Arculati és grafikai tervezés (2/c) területen kaptunk lehetőséget, beleértve:

  • Weboldalon, közösségi média felületeken való megjelenés megtervezését;
  • Weblap használhatóságra (Usability) irányuló fejlesztést a felhasználói elégedettség növelésére;
  • Vállalati és termék logók és egyéb arculati elemek elkészítését nyomtatott (pl. katalógusok, prospektusok, szórólapok, stb.) marketing anyagokhoz és/vagy online felületekhez;
  • Multimédiás tartalmak és imázsvideók tervezését és elkészítését;
  • Rendezvényeken, kiállításokon, vásárokon való megjelenés arculati elemeinek tervezését és elkészítését;
  • Fentiekben felsorolt tanácsadási tevékenységekhez kapcsolódó szoftverfejlesztést.

A fentiek következtében, ha pályázatban elszámolható költségként professzionális megoldásokat keresel bármelyik területen, akkor bátran keresd az Innoversity csapatát.

IFKA 2023

Megszereztük a minősítést és nagyon örültünk neki. Persze ez üzletileg nehezen értelmezhető, de büszkék voltunk a vállalkozásunkra, hiszen szakmailag is és „méretileg is” meg kellett ugrani egy elég erős küszöböt.

Aztán váratlanul jött egy felkérés még 2023. tavaszán. Gépgyártó cég, megtetszettek nekik a munkáink, megkerestek bennünket. Elkezdődött egy közös értékteremtő munka, amely 2024. novemberéig folyamatos együttműködést jelent mindenki számára. 2024-re már megújult arculattal, markáns online jelenléttel fordult rá a Partner.

2023. nyár: nyomdai cég, látott honlapokat, ahol az Innoversity tervezte a design-t. Szerettek volna IFKA Voucher pályázat keretein belül megújulni. Leültünk, kitaláltuk, megvalósítottuk. Sikerrel megtörtént a projekt pénzügyi lezárása még decemberben.

2023. ősz: új divíziót indító termelő vállalkozás. Teljes arculati megújulást szerettek volna, illetve itt is hangsúlyt kapott az online megjelenés „feljavítása és professzionálissá tétele”. Együtt haladtunk előre, meglehetősen gyors munka volt, de – mint mindig! – határidőre megfelelő minőségben teljesítettünk.

2024. január eleje: három vállalkozás kért tőlünk árajánlatot az elmúlt másfél hétben. Látják a munkáinkat, látják az árainkat. Reméljük, hogy nem véletlenül választanak bennünket.

Innoversity, mi valóban segítünk, hogy rátaláljanak a cégedre – még pályázatban elszámolható módon is.

Dr. Imreh Szabolcs - Sorozatvállalkozó, vállalkozásfejlesztő, docens és Apa

© 2024 Innoversity, minden jog fenntartva.